maanantai 12. tammikuuta 2015

Tammikuun alun satoa

 Sisäportaat on nyt valettu. Massa oli tällä kertaa niin kiinteää, että se jämähti letkuun. Pumin kuljettaja jyskytti putkea auki 40 minuuttia. Lopulta valu saatiin tehtyä, mutta portaisiin ei saanut enää hyvää pintaa.
 Myös ulkoportaat valettiin, joten massa oli ulkolaatua. Ulkoportaat koostuvat muutamasta erillisestä osasta, jotta portaat säilyvät ehjinä ja halkeamattomina. Valupäivä sattui olemaan harvoja pakkaspäiviä, joten portaiden päälle tehtiin monikerroksinen katos ja lämpöpuhallin puhkui lämpöä alimpaan pussukkaan.
Puolet yläpohjasta on nyt täytetty Termexin puhallusvillalla.
 Seinien yläosaa täytyi lisätäyttää tekemällä viilto Intelloon. Paikkasin Intellon teipillä ja laitoin reiän päälle vielä toisen Intellon, jonka vedin koolausten alle.
 Kellarin seiniä olen slammannut antiikkilaastilla. Seinien viereen pitäisi tehdä vielä pieni 'jalkalistavalu', koska tilassa on lattiakaivo eli se on märkätila.
Seiniin olen asentanut 50mm villakerroksen. Ohut villalevy ei tahdo kestää seinissä, joten kiinnittelin levyjä aluksi hätäpäissäni pienillä teipinpalasilla. Seuraavana päivänä päätin siirtyä niitteihin. Levyn yläosan nitominen viereisiin koolauksiin osoittautui toimivaksi ratkaisuksi.
Villojen kiinnitys seiniin vapauttaa mukavasti alakerran lattiapintaa. Ehkä tässä päästään joskus pintalaatan valuun asti.
Sähkökaappi on nyt siirretty lopulliselle paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti