keskiviikko 19. elokuuta 2015

Ovihuoltoa ja myyrän työtä

 Olen ollut oviimme todella tyytyväinen. Kuvassa on pääovemme, jonka lasiaukosta arkkitehtimme olisi halunnut suuremman. Suuri lasitus pääovessa tuntui itsestäni kuitenkin jotenkin julkitilamaiselta ja psykologisesti turvattomalta. Lisäksi tuntuu mukavalta, että näkymä rajautuu mukavaan maisemaan eikä tömähdä sisäänkäynnin betonikaiteeseen. Neliöikkuna tuntuu edelleen luontevalta ratkaisulta 'babuskan mökissämme'.

Harmikseni huomasin kaikkien ulko-ovien kuitenkin olevan nyt hiukan vinossa niin että yläkulma hankasi hiukan vastakappalettaan. Otin yhteyttä ovitehtailijaan ja hän sanoi, että todennäköisesti asennusohjeen kohtaa 10 ei ole noudatettu.
" Lopuksi vaihda kustakin saranasta kaksi (2) ruuvia siten, että ne menevät karmin ja kiilojen läpi seinään saakka eli saranat kiinnitetään seinään. Ruuvikoko on 5 x 70-120 mm."
Siispä otin kirvesmiehiin yhteyttä ja he tulivatkin tänään fiksaamaan ovet kuntoon. Jatkoin huoltotöitä öljyämällä viilupinnan. Toimenpide, joka olisi oikeastaan pitänyt tehdä asennuksen yhteydessä, mutta jäi kaiken tohinan keskellä tekemättä.


 Pääosan raksa-ajastani on viime viikkoina kuitenkin vienyt maan tonkiminen. Olen pähkäillyt sopivia kallistuksia ja lapioinut kasveille riittävän syvää kasvualustaa murskeen keskelle. Istutussyvänteiden keskellä mutkittelee katettuja polkuja, joten tonttimme on aika mielenkiintoisen näköinen.
Murske ja salaojasora on päätynyt pääosin tänne - tulevaan sadevesialtaaseemme, joka on keittiön ikkunan alla. Allas rajautuu kalliorinteeseen, joten kalliota pitkin valuva sadevesi tulee myös ottaa huomioon. Altaan pohjalla on salaojasoraa. Reunan muodostavat kallioseinämä ja tontilta louhitut kivenlohkareet, jotka on peitetty murskeella. Tähän päälle tulee suodatinkangas, asennushiekka ja allaskumi. Koko komeus maisemoidaan luonnonkivillä ja reunakasvillisuudella. Vielä saa lapio siis heilua jonkin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti