tiistai 25. lokakuuta 2016

Kivirekenä KHH


.

Yksi raksaprojektin kivireistä, joka ei tunnu ikinä pääsevän perille on  kellarin kodinhoitohuone. Painona ja hankauksena on erityisesti katto, jossa roikkuu karmea määrä putkea karmean alhaalla. Jotain on kuitenkin saatu aikaan. Kaikenlaisesta jämästä muodostuneet pikkupyykin kuivaustelineet ovat ilmestyneet seinälle. Valaisimina on kaksi pesupussivalaisinta. Tässä on ihan rauhoittavaa ripustella pyykkiä iltaisin.


Katonkin suhteen olen saanut jotakin aikaiseksi, kun oikein kyllästytti. Tässä keskellä, jossa putket ovat korkeimmillaan(!), päädyin vetämään putket ja katon ohuen antiikkilaastikerroksen alle. Paksun viemäriputken maalasin. Molemmille sivuille tulee sitten koteloinnit.
Tässä näkyy työhuoneen puolella roikkuvia putkia. Ongelman yhtenä syynä on ettei suunnitelmia ole sovitettu yhteen alun alkaen. Eli tila on matala, putkea on paljon ja lisäksi oven päällä on kantava palkki, jonka raudoitteita ei tietenkään voi alkaa katkoa jälkikäteen.

Kellariin menee maalatut betoniportaat, jotka tuntuivat hiukan liukkailta.


Niinpä portaiden reunaan tehtiin karhennusraita Tikkurilan liukuestehiekalla, jonka sekoitin lattiamaaliin (Hagmansin hengittävä). Ihan toimivalta ratkaisu tuntuu, katsotaan miten se kestää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti