maanantai 18. kesäkuuta 2018

Puolivalmis sauna

Tänään putkimies kävi asentamassa vesikalusteita. Suihkun puolelle tuli juoksuputkellinen suihkusetti, koska vieressä on kattoterassi kasvatuslaatikoinen, jonne täytyy viedä kasteluvettä

Ikkunan alle tuli pieni rättipatteri. Sähkömies täytyy vielä kutsua paikalle tekemään valaisinasennuksia (roikkuva johto).

Panelointia varten ostimme sähkönaulaimen, joka osoittautui ihan käteväksi pienissä tiloissa. Emme ole paneloineet aiemmin, joten oli iloinen yllätys, että onnistuimme näinkin hyvin. Erityisen tyytyväinen olen, että sain ratkaistua suurten huoltoluukkujen 'mekanismin' yksinkertaisella, mutta siistillä tavalla. Tervaleppää olevat lankkulauteet ovat vielä väärin päin. Takaseinällä olevassa tuloilmaventtiilissä on nyt väliaikaisesti metallinen venttiili. Katsotaan löydänkö joskin valmista ratkaisua puumateriaalilla 160mm halkaisijaltaan olevalle venttiilillle vai jatkanko askartelulinjalla.

Kun saunan ovi sulkeutuu, tilasta on tarkoitus tulla perinteinen umpinainen hikimaja. Lankkulauteiden alle asennetaan perinteinen lasikupuinen ympäriinsä säteilevä valonlähde, johon tulee lämminsävyinen (2400-2700K) valonlähde.

Meillä saunan lattia on keltaista laattaa, joten tavoitteena on, että lämmin keltainen hehku siilautuu lakkujen lomasta.
Sauna on todellakin oma hämyinen maailmansa, sillä meille tulee umpinainen puuliukuovi. Liukuoviratkaisuun päädyin tilanahtauden takia. Toinen puoli ovesta on sormipaneelia ja se tulee suihkun puolelle. Ovi syntyi saunapaneelien jämistä. Mies kovin ihmetteli umpinaista ovea niin lupasin tehdä hänelle pienen ikkunan. Se toimii samalla kädensijana. Asennettaessa sitten selviää, kuinka kieron oven onnistuin tekemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti