sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Edistysaskelia

 Märkätornia valetaan pätkä kerrallaan työmaalla jotta kaikki rasiat saadaan kohdilleen ja seinän kolot täyteen. Kesä osoitti ettei valmisbetoniasemien autoja aina pestä huolella. Kertoipa yksi kuski kuljetelleensa puoli päivää samoja poroja, joita oli aina välillä jatkettu. Lisäksi kuskit eivät useinkaan kuulu vielä pelisukupolveen ja hallintalaitteiden käytössä on toivomisen varaa. Tässä vaiheessa ei ole toivottavaa kerätä seiniltä betonipärähdyksiä.
Muuraustyö helpottu nyt rasioiden puolesta, mutta harkot täytyy pujotella raudoitteisiin. Lisäksi tarvitaan telineet. Jännittäväksi käy milloin hormeja päästään oikein tekemään. Täytyy toivoa erittäin myöhäistä ja lauhaa talvea.
 Yläpohjassa oli edetty vauhdilla perjantaina torstaisen rakennekatselmuksen jälkeen. Tosin hiukan liiankin pitkälle, kun puhallusvillaa piti täyttää useassa vaiheessa. Katsotaan mihin päädytään.
Kellariin valettiin lattia torstaina. Lattiamiesten työ näytti ihan siistiltä ja kaadot hyviltä ainakin pikaisesti tarkastellen. Taaimmaiset huoneet jäävät betonipinnalle, joten niihin tehtiin teräsliippaus. Kävimme peittämässä lattiat muovilla. Nyt olisikin hyvä aika tehdä tasoitushommia. Tosin sähköputketkin pitäisi seiniin vielä upottaa. Kulverttiin suunnittelin hengittävää Vetonit 137 tasoitetta vesieristeen alle. Harmillista kyllä siinä on muovia, mutta muovittomia tasoitteita tuntuu olevan vaikea löytää. Muihin kellarin seiniin ja kattoon suunnittelin kaksinkertaista slammausta antiikkilaastilla. Tämän ratkaisun huonona puolena on, että pinnasta saattaa irrota väriä hangattaessa.
Huomasin toisessa kellarin pikkuikkunassa vetoa, joka tuntui tulevan nimen omaan pokasta eikä karmin takaa. Liekö tiiviste puutteellinen. Täytyykin käydä tunnustelemassa kaikki ikkunat nyt kun ilma on kylmentynyt. Kerrankin vedonarkuudesta on jotakin hyötyä.
Työlistalla olisi myös kellarin ulkoportaat, joiden suhteen olen arponut valun ja valmiskivien välillä. Nyt olen päätymässä valmiskiviin, koska niiden avulla saisin portaat luultavasti itsekin rakennettua eikä pikku pakkanenkaan haittaisi. Tänään sain lisäksi ratkottua kivivalinnat, joiden avulla pinnoituksen saisi tehtyä ilman kivien leikkaustyötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti