tiistai 25. marraskuuta 2014

Uneton Nonna - Rakennuttajan arkea

Uneton Nonna
uupumatonna
eilistä suunnittelee

Jos oisin aiemmin
tai sitten myöhemmin
totta kai paremmin
tai sitten huonommin
toisaalta sittenkin
kuitenkin varmaankin
viimeinkin tietenkin
parhaillaan nukkuisin!

Laura Ruohonen ja Erika Kallasmaa 
Rakennuttajan tahtotilana on tietenkin, että työmaalla rakennetaan - ei pureta. Mahdollisia vaaran paikkoja mietitään etukäteen ja vertaillaan eri suunnittelijoiden töitä. Valitettavasti en ole tässä onnistunut ja viime viikkoina on paljastunut kaikkea silmieni läpi päässyttä. Joten...
- kellarin porrasaukkoa täytyy laajentaa, jotta portaat mahtuvat. (En tarkistanut mitoituksia)
- lattiakaivojen kannet olivat väärässä korossa. Tämä paljastui onneksi viimeisellä minuutilla ennen valua, joten piikkaukselta säästyttiin. (Meinasin tarkistaa, mutta aina tuli jotakin tärkeämpää)
- kaksi IV venttiilin reikää on väärässä korossa ja paikassa. (Tarkastin kuvat liian myöhään)
- makuuhuoneiden välistä seinää siirretään, jotta myös toinen huoneista täyttää asuinhuoneen kriteerit. Tämäkin paljastui onneksi ennen väliseinän rakennustyön alkua
- yläpohjan koolauksia on väliseinän tiellä; jonkin verran purkua. (Olin  laittanut kohdan tarkkailulistalle - potentiaalinen virheen paikka - mutta satuin olemaan poissa työmaalta juuri vääränä päivänä)

Tarkkailulistalla on yläpohjan suhden parven ikkunaan. En ole vielä uskaltanut tehdä tilausta yläpohjan pintamateriaalista, kun mittausteni mukaan yläpohjan alapinta on vain millien päässä avattavasta ikkunasta.

Pakettitalojen työmailla työt sujuvat varmaankin enemmän Strömsön malliin, kun kyseessä on useampaan kertaan rakennettu tuote. Rakennuttajille voisi olla tarjolla check list 'tyypilliset virheet' ja erityisesti 'tyypilliset kalliit virheet'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti