sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Keittiö

 Kissankäpälä on saanut keittiökaapistot. Kulmakaapin mekanismi, muutama taustalevy ja astianpesukoneen lisätuki puuttuvat vielä. Lisäksi tiskipöytää ja huuvaa peittää suojamuovi. Kokonaisuus on kuitenkin hahmotettavissa ja miellyttää onneksi silmää. Tein valinnat aika nopeasti ja taustaseinän vihreäkin tuli valittua ilman värimalleja, mutta ihan kelpo keittiö tästä vielä tulee. Ikkunan ja kylmäkoneiden ylle ajattelin vielä väkertää kuultovahatun puuhyllyn.

 Perjantaina kotikylän 'poika' Husun Samuli KiviHususta napsautti alakaapin päälle vielä kivitason. Ylämaan vihreän graniitin olin valinnut tasomateriaaliksi jo ennen keittiön valintaa. Olen tasovalintaan erittäin tyytyväinen; varsinkin kun Samulilla on hinnat kohdillaan ja työn jälki loistavaa.

Kellarin varastohuoneen lattia on nyt maalattu kahteen kertaan Hagmansin hengittävällä lattiamaalilla. Varasto on nyt pintojen puolesta valmis. Muutamat putkien läpiviennit pitää kuitenkin vielä lisätiivistää. Hengittävien pinnoitteiden löytäminen kellariin on vienyt paljon aikaa, mutta kellari on tilana niin kriittinen että vaiva kannattaa.

Kylpyhuoneen tasoitus on myös alkanut. Yläkerran märkätilojen tuoteperheeksi olen valinnut Kiillon. Valinta perustui hevosmiesten tietotoimiston suositukseen ja saumalaastien kohtuullisen laajaan värivalikoimaan.
Alkuperäisissä suunnitelmissa ilmanvaihtohormisto oli merkitty levytettäväksi, mutta oviaukon ja hormin väliin ei koolausta mahdu. Niinpä hormisto jää esiin ja käsitellään samalla materiaalilla kuin märkätorni. Sänky-tatamiin tehtiin selkänoja ettei rouhemaali ropise alas alta aikayksikön. Rouhemaalikäsittely on vielä kesken. Enpä tiedä miten hyvin pojan vaaleansinipohjainen tapettivalinta kokonaisuuteen passaa, mutta käyttäjän tyytyväisyys on pääasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti