maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pinnallista edistystä


 Antennikaapelointimme on keskimääräistä järeämpää sorttia. Antenni tulee tietysti olemaan maadoitettu. Myös peltikatto maadoitetaan.
 Suuri edistysaskel on maalämmön saaminen taloon. Kaksi alinta kerrosta on lämmityksen piirissä. Nibe tuntuu hyrräävän hiljaisesti.
 Kellarissa on vihdoin myös vesimittari.
 Yläaula
 Näkymä parvelta alas kohti olohuonetta
 Näkymä parvelta kohti tytön huoneen ovea. Byggalen panelointityö on edistynyt ripeästi.
 Yläkerran makuuhuoneisiin on asennettu lämmönjakolevyt. Lattiapaneelit tilattiin mittaan sahattuina ja tasaantuvat yläkerrassa pääsiäisen yli.
Olen aloittanut kulvertin seinien tasoituksen Weberin hengittäväksi mainostamalla 137 oikaisulaastilla. Sisääntuloputki vaatinee vielä sovitusta, joten olen jättänyt putken ympärystän toistaiseksi tasoittamatta.

 Kellarin seinät on nyt käsitelty lähes kokonaan. Tavoitteena oli saada aikaan vanhoja navetan seiniä muistuttava lopputulos; monien kalkkilaastikerrosten läpi kuultava seinärakenne saumoineen. Mieluisin lopputulos saatiin jättämällä antiikkilaasti hyvin löysäksi ja sivelemällä se seiniin tavallisella leveällä maalisiveltimellä.
 Samaa tunnelmaa tavoittelin myös kellarin portaikon betoniseen ikkunalautaan. Tein valun Basfin Nanocretella, joka on hyvin plastista eikä tarvitse voimakasta muotitusta. Taputtelin käsin haluamani muodon ja laitoin valulle vain kevyen sivutuen.
 Kellarin betoniporras. Porraskäytävän panelointi puuttuu vielä, kun yläkertaan menevä puuporras tulee tukeutumaan porraskäytävän koolauksiin.
Pääsiäisaamun ratoksi kävin tekemässä kellarin ulkoportaikkoon pienen kynnysvalun Weberin S-100 betonilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti