torstai 4. kesäkuuta 2015

Työmaasta kodiksi

Kissankäpälä on muuntumassa työmaasta kodiksi. Muuttotarkastus meni hyvin ja Espoon rakennusvalvonnasta kannustettiin pitämään blogia asumiskokemuksista tämän tyyppisessä talossa.

Varoitus: nämäkin kuvat ovat stailaamattomia, käsittelemättömiä ja kamerakännykällä räpsittyjä.
Paljon on vielä tehtävänä ja kaikkialla on laatikoita, joista paljastuu kummallista roipetta. Valmisaste on tällä hetkellä 92% eli listojen lisäksi muutakin puuhaa riittää vielä.
Asumiskokemuksista päällimmäisenä on tällä hetkellä hiljaisuus, jota ihmettelen joka aamu ja ilta. Vuokra-asunnossamme Suurpellossa rohisi IV-kone ja syöksytorvet välittivät sateen äänet tehokkaasti runkoääninä makuuhuoneeseen. Aamuisin aina mietin sataako ulkona vai IV-laiteko siellä ropsuttelee.
Kissankäpälässä on hiljaista. Muuttotarkastuksessa rakennusvalvoja pelotteli syöksytorvemme tötterön pitävän sateella kauheaa meteliä. Eilisen rivakan sateen aikana kiiruhdinkin heti yläkerran makuuhuoneeseen kuuntelemaan, mutta sielläkin odotti hiljaisuus, jota taustoitti sateen pieni ropina.

Makuuhuoneen tapettina on Morrisin mansikkavaras. Brittivieras sopii kuin nakutettu yhteen kuusipaneelien ja lehtikuusiviiluovien kanssa, vaikka tätäkään ratkaisua ei tullut mallipalojen kanssa tutkittua.

Yläkerran porras paljastui vihdoin pahvikääreistä.

Kuusiportaat on öljytty pellavaöljyllä, joka tuo syykuvion kauniisti esiin.
Näkymä tytön huoneen ovelta kohti terassia. Oven kahva on poistettu, sillä terassin kaiteet ja portaat puuttuvat vielä. Yläkerran lautalattiat on suopakuurattu. Yläkerran pesutilat odottavat vielä peitteiden alla jatkotyöstöä.

Pojan huoneen pikkuparvi, jonka alla on säilytystilaa.

Nalle toipuu muutosta tytön huoneen parvella.

Ensimmäinen suihku Kissankäpälässä paljasti, että säädettävää löytyy vielä. Kosteuden noustessa ilmanvaihdon pelti meni auki, kiinni ja taas auki. Samoin hormi-imuri meni päälle, pois ja taas päälle. Ilman suurempaa koodauskokemustakin pystyi päättelemään että raja-arvoja tehostetulle ilmanvaihdolle oli käytössä vain yksi. Päälle ja pois raja-arvojen pitäisi kuitenkin olla erisuuruiset, jotta laite toimisi järkevästi. Meillä on talossa käytössä ohjelmoitava logiikka ja mies lupautui naputtelemaan uudet parametrit käyttöön, kunhan saa ohjelman näppeihinsä sähköfirmalta. Tarvittavalla toimepiteellä on kuulemma oma nimensäkin - hystereesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti