lauantai 20. kesäkuuta 2015

Voittoja ja takaiskuja

Olohuone on vihdoin saatu laatikottomaksi vyöhykkeeksi ja seinustalle on asettautunut uusi tulokas; Nunnauunin Centus injektoritakka. Tasapuolisuuden vuoksi olohuone on kokenut myös takaiskuja.  Uunin asentaja luuli betonilattiaamme väliaikaiseksi ratkaisuksi ja nirskutteli teräsrunkoa pitkin lattiapintaa. Tuloksena oli koloja ja tummia kaaria uunin edustalla.
Seuraavan päivän aamuna koitti sitten toisen takaiskun aika. Kodinhoitohuoneen poistoilmakanavasta norui hiljalleen vettä pitkin laastiseinää. Vesitipat plopsahtivat jostakin korkealta hormin sisämutkaan ja valuivat sitten hitaasti kohti putken suuta. Muualla ei vesijälkiä näkynyt eivätkä sormenpäätkään havainneet kosteutta. Kosteutta oli samassa hormiryhmässä kylpyhuoneen kanssa. Tyttö oli juuri pitkässä suihkussa ja ulkona satoi vettä. Koska muualla ei kosteutta ollut enkä vuotoja ollut aiemmin havainnut ajattelin kosteuden olevan kammiosta tippuvaa kondenssia. LVI-suunnittelija epäili teoriaani. Kiertelin kuuntelemassa hormeja ja työhuoneen poistohormista kuuluikin plops -ääni. Koska hormi on eri ryhmässä kuin kylpyhuone, täytyi veden siis kuitenkin olla sadevettä. Kävin tutkimassa tilannetta katolla, mutta jätesäkit olivat hormien peittämiseen liian pieniä vaikka jonkinlaisen kaulurin katolle nyhräsinkin. Teippaukset yms. toimetkin ovat sadesäässä hankalia. Peltifirmasta tuli kuitenkin mies paikalle tunnin sisällä. Hän epäili tehtaan oman tiivisteen olevan riittämätön ja laittoi ensiavuksi massaa tilkkeeksi ja käski laittamaan hormin sisään kangasmöykyn. Vuoto loppui nopeasti tilkitsemisen jälkeen ja pyykinkuivauskone kuivasi seinän alle tunnissa. Maanantaina kammiot saadaan kuntoon. Pienimmässä hormiryhmässä vuotoa ei ollut, mutta sen rakennekin oli hiukan erilainen. Peltifirmalle pisteet kuitenkin siitä, että ongelma otettiin nopeasti haltuun. Mysteeriksi jää miksi vuotoa ei aiemmin ollut.

 Ikeasta mukaan tarttui kaapistojen lisäksi myös uusi kukkatuttavuus, Kurkuma. Kurkuma päätyi sisäänkäynnin kukkaruukkuun, mutta tuuli katkaisi yhden kukkavarsista. Nahkeapintainen kukka on kuitenkin onneksi myös kestävä leikkokukka.

Viileän juhannuksen ainoa läpöhenkäys tuli kompostorista. Kompostin henki on siis herännyt. Nyt täytyy vain pitää hiilen, hapen, typen ja veden tarjonta tasapainossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti