torstai 4. helmikuuta 2016

pikku WC ja DIY kalusteet

Yläkerran WC-projekti on edistynyt, vaikkei vielä valmis olekkaan.  Tässä vaiheessa rakennusprojektia kaikenlaista jämää, jota ei raaski heittää pois, jos sattuu tarvitsemaan - on jo aika paljon. Pyöröpuusta, parista tapista ja kaidekannattimesta syntyi wc-paperi & pikkupyyheteline.


Telineen hauskuus (omasta mielestä) on siinä, että kannatin jää rullien taakse piiloon, jolloin rullat näyttävät leijuvan.Kapean WC-tilan altaaksi tuli IDOn Minislim. Tilasin Bauhausista mittaansahauksen liimalevylle. Pyöröpuuta ja tappeja löytyi omasta takaa. Lopuksi vahasin kalusteen Bloomin puuvahalla. Altaan oikean reunan koppero on mitoitettu sähköhammasharjalle. Pistorasialle on tehty veto kalusteen alle ja hyllyssä on kolo töpselin pujotusta varten. Halusin, että nämä olennaiset hampaidenhoitotarvikkeet ovat lasten helposti saavutettavissa ilman kiipeilyä. Alahyllyllä voi myöhemmin säilyttää hiustekuivainta tms. sähkökäyttöistä härpäkettä. Allas on 'mannermaisen' oloinen, joten pyyhkeet ripustetaan etuosan vaakapuuhun. Vaakapuun mitoitus suhteessa kalusteeseen ja vahatun puun melko suuri kitka huolehtivat toivottavasti siitä, että pyyhe myös pysyy paikoillaan. Pyöröpuussa on myös muutamia tappeja muille pikku ripustettaville.Nämä kalusteet tulivat todella edullisiksi, mutta valaisimet ja peili pitäisi vielä hankkia, joten johonkin se raha aina uppoaa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos. Tappiliitokset ja jiirit olisi ollet mukavia, mutta pelit ja vehkeet puuttuvat (luultavasti taitoakin). Ihan mukavat tuli kuitenkin näinkin.

    VastaaPoista