lauantai 17. syyskuuta 2016

Kylppärin (lähes) valmis laatoitus Kylppärin ja saunan laatoitus on nyt melkein valmis. Silikonit puuttuvat vielä. Lisäksi lattialaattojen saumoja täytyy vielä paikka paikoin skarpata. Pelkäsin vahan menevän sauman kohtaan ja laitoin asennusvahaa lasittamattomiin lattialaattoihin ehkä hieman liian varovaisesti sillä seurauksella, että pyöreähkön laatan reunan ja sauman liitos on monessa kohtaa epäskarppi. Muutoin vaha toimi hyvin ja saumalaasti lähti hyvin pois lasittamattoman laatan pinnasta. Myös mosaiikkilaattojen saumaus oli työlästä puuhaa, joten kaiken kaikkiaan tähän tilaan osui työvoimavaltaisia ratkaisuja.

Keltainen lattialaatta jatkaa itse asiassa aika mukavasti lattialautojen sävymaailmaa. Punainen savimaaliseinä taas on mukavassa kontrastissa sinisen taustan kanssa. Tällä hetkellä sauna on suunnitelmissani umpikoppi 'grillivalaistus' tunnelmalla - tilakokemuksen pitäisi olla ihan jotakin muuta kuin muualla talossa. Eli saunasta tulisi oikein kunnon perinteinen hikimaja, jokaa vie kävijän muihin maailmoihin.


Shampoohyllyn korkeuden mitoitin mittailemalla mille korkeudelle vesi pääosin seinässä roiskui suihkussakäynnin aikana. Hylly tuli pikkuisen tätä korkeammalle, jotta putellit ja saippuat eivät lillu vedessä. Hyllyyn tuli myös pieni kallistus

Suihkunurkassa on Unidrainin lattiakaivo. Tässä pienessä tilassa ratkaisu on varmasti ihan hyvä sillä näin saatiin selvä kaato poispäin oviaukolta.

Olin luvannut itselleni, että raksasaappaat lähtevät kunhan laatoitustyö on valmis. Samalla lähtivät myös repaleiset raksahousut. Saappaat vuotivatkin jo, mikä ei ollut piha-altaan asennustöissä kovin kivaa. Apua olin hakenut jeesusteipistä, mutta tällä kertaa jokapaikan apulainen petti sille asetetut odotukset. RIP raksasaappaat & housut


3 kommenttia:

 1. Ei liity tähän, mutta miten teillä meni elokuun sähkönkulutus? (Tässä on jo aika hyvin addictoitunut kuikulemaan niihin blogeihin, joissa on kulutustietoja saatavilla)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei

   Näyttäisi olevan 527,2 kWh eli vähän ylöspäin pompsahti. Yhtenä syynä tähän on pyykinpesu. Meillä kertyy pyykkiä keskimäärin 7 koneellista viikossa, kun mies kulkee työmatkat molempiin suuntiin juosten. Sitten jos on päiväkin ilman pesukoneen pyöritystä alkaa kuivauskapasiteetti loppua kesken ja kuivuri ottaa käyttöön. Elokuu oli niin sateinen ettei avotaivaan alla ollut mahdollista pyykkiä kuivata. Eli ensi kesäksi pitää saada katosta siistittyä siihen malliin että saadaan pyykkiä kuivattua ulkonakin katon alla - niin kuin teilläkin on. Koneetkin taitavat olla nykykoneisiin verrattuna energiasyöppöjä, kun ovat jo 10v vanhoja. Meidän käyttömäärillä niiden kestävyys on ollut huikea; lasten ollessa pieniä käytimme nimittäin myös kestovaippoja.

   Poista
  2. Niin pompsahti sähkönkulutus meilläkin elokuussa - ja syynä varmastikin oma 2 viikon kesäloma. Tuli oltua kotona, ja raksailtua...

   Poista