lauantai 27. elokuuta 2016

Kierreporras ja kaiteet


Ulkoporrasprojekti on vihdoin saatu päätökseen! Ensin jännitimme onnistuuko koko porrasprojekti mitoitus- ja sijaintihaasteiden takia. Sitten Holssi portaan Ismo Heikkilä keksi toimivan ratkaisun porraspulmaan. Ratkaisevaa oli myös, että Ismolta löytyi laitteet 3D keilaukseen, jotta kaikki mittapulmat tuli huomioitua rakenteessa. Mitoitus on määräyksiä hipova,  joten ratkaisu tarkistetuttiin myös Espoon rakennusvalvonnalla. Mainittakoon vielä, että rakennusvalvoja oli painottanut muuttotarkastuksessa, ettei mitään himpulanettiportaita kannata asentaa, sillä niille on jouduttu antamaan käyttökieltoja. Saimme rakennusvalvonnasta vihreää valoa ja porras pääsi tuotantoon.

Lopulta tuli ilmoitus, että porras on valmis ja toimitetaan perjantaina postin toimesta. Eipä kuulunut toimitusta perjantaina. Tiistaiaamuna vihdoin postin lähetti soitti, että teille on tulossa pikkupaketti. Ajattelin liikkeellä olevan suuren humoristin, mutta toden totta - posti toimitti meille pienen paketin, jossa oli yksi iso pultti. Kyselin missähän loppuporras mahtaa olla. Vihdoin keskiviikkona soitettiin, että porras olisi tulossa parin tunnin kuluttua. Tarkalle meni, kun asennus oli sovittu torstaiksi.

Asennuksen hoiti Esa Nurmela TR-mittaus ja logistiikka -nimisestä yrityksestä.  Kaikki napsahti onneksi hyvin kohdalleen. Päänvaivaa tuotti kuitenkin hetkeksi sisäänkäynnin kaide sillä olin unohtanut kertoa mittauksen yhteydessä, että laatassa on sandwich rakenne. Asennusreiät osuivat tietysti styroksin molemmin puolin, mutta onneksi siihenkin pulmaan löytyi ratkaisu. Ken etsii taitavaa kirvesmiestä/asentajaa voin kyllä lämpimästi suositella Esa Nurmelaa.

Olen todella iloinen, että kierreporras saatiin toteutettua. Ratkaisu parantaa toiminnallisuutta ja on tärkeä myös talon visuaaliselle ilmeelle. Kaide ja porras on pyöreää perustyyliä. Arkkitehti olisi toivonut hieman graafisempaa ilmettä profiiliin, mutta minua tämä epätrendikäs karvahatturatkaisu miellyttää. Siinä on häivähdys 50-lukua, jolloin alue muutenkin rakentui laajemmin.

Seuraavaksi katoksen pitkälle sivulle pitäisi rakentaa puusäleikkö ja katolle istutuslaatikot ja puurallit. Saapa nähdä onnistuuko tuo ennen lumia vai meneekö ensi kesän työlistalle. Talo on taas pikkuisen valmiimman näköinen, kun tilapäisistä verkkokaiteista päästiin eroon.


2 kommenttia:

 1. Moikka!

  Oletteko jättämässä talon ympäristön soralle vai mitä olette kaavailleet sen suhteen? Täällä kovasti tuumitaan, miten talot sataisiin ympäröivään maisemaan sulautettua nätisti ja ideoita kovasti kaipailtaisiin.

  -- Sannaliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei

   Meillä on takapihalla sileää avokalliota ja muutama lämpäre on myös talon sivustalla, joten luonnonkivi on nyt alkanut tuntua hyvältä ratkaisulta. Osin maanpinta jää varmaankin murskeelle (tiealue), mutta sinnekin tulee varmaankin joitakin luonnonkiviä ja niityn kasvillisuutta. Kulkureiteille olen ajatellut nupukiveä, pientä jokikiveä ja ehkä tähän pääoven edustalle muutama sileä kivilevykin (keittiötason toimittaja lupasi edullisia 600*300 kiviä). Kaikki nämä orgaaniseen sikinsokin tyyliin. Sinne tänne vielä niittykasveja, sammalta ja heiniä.
   Mukavia suunnitteluhetkiä teille!

   Poista