torstai 4. elokuuta 2016

Heinäkuussa energiapohjat

Heinäkuussa saavutimme uuden enrgiankulutuksen pohjalukeman. Sekä kesä- että heinäkuussa energiantarve on vähäinen, mutta heinäkuu tapaa olla minimiulutuksen kuukausi, koska silloin yleensä lomaillaan. Eli kulutus siirtyy oikeastaan vain toiseen osoitteeseen. Me olimme heinäkuussa viisi päivää poissa kotoa. Koko kuun osalta sähkömittari raksutti 444,47 kWh. Meillä on ollut nyt kesälläkin pieni lattialämpö kellarin kodinhoitohuoneessa ja kylppärissä. Muutoin ihan suora auringon säteilylämpö on tänä kesänä onneksi riittänyt.

Poissaolon päivinä kulutus oli 6,5 kWh. Suurinta kulutus oli tytön synttäreitä edeltävänä päivänä, jolloin leivottiin, siivottiin ja pyykättiin urakalla. Samalla sähköä kului 22,88 kWh. Kesällä vuorokausikohtaiset kulutuserot ovatkin huimia. Alla vielä alkuvuoden kulutuskuvaaja. Meidän kulutus on esitetty vihreinä pylväinä. Samankokoisten uusien talojen keskimääräinen kulutus vihreänä viivana ja keltainen alue kuvaa hajontaa. Kulutuslukujen seuranta on ollut koukuttavaa ja uskoisin sen myös alentavan energiankulutusta. Nykyisin varmasti kaikki energiayhtiöt tarjoavat kulutuksen seurantapalvelua.

Pihalla on vielä kuutiokaupalla polttopuuta tulevia talvia varten. Nuohoojaan pitänee ottaa ajoissa yhteyttä, jotta puita voi syksyllä hyvillä mielin poltella. Samoin radonmittarin tilaus on ollut mielessä. Syksyn lämmityskausi olisi hyvä startti mittauksille. Tiivistykset on yritetty tehdä kaikkien ohjeiden mukaan. En sitten tiedä paljonko esim. betonin kiviaines säteilee. Muita syksyn pakollisia hommia olisi katon ja rännien puhdistus. Tällä hetkellä koivun siemeniä hulahtaa jokaisella sateella litratolkulla haaviin, joka on syöksytorven alla. En halua sadevesialtaaseen turhaa roskakuormitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti