lauantai 12. joulukuuta 2015

Hiilijalanjälki ja matkavinkki
Pariisin ilmastokokouksen kunniaksi innostuin täyttämään ilmastodieetti.fi laskurin, joka antaa arvion hiilijalanjäljestäni. Laskurin ohjeista poiketen merkitsin liikenne kohtaan myös työhön liittyvät matkani. Tuottavathan ne päästöjä ihan samalla tavalla kuin yksityismatkatkin. Sydäntalven pakkaset on vielä kokematta, joten asumisen osalta ollaan parhaan arvion mukaisissa lukemissa.


Asuminen 478 kg
Jätteet 62 kg
Liikenne 2211 kg (sis. työmatkat)
Ruoka 1370 kg
Kulutus 850 kg
YHTEENSÄ 4971 kg

Samaan aikaan kun raksuttelin laskuria yläkertaan rakentui Nöpsöttilinna.Haluaisin myös innostaa ihmisiä kotimaan matkailuun, joten tässä oma matkavinkki pääkaupunkiseudulle Tapiolaan - tätä ei ole tehty yhteistyössä minkään tahon kanssa. Hotellissa en ole yöpynyt, mutta oletan olevan ihan hyvä hotelli. Muissa paikoissa olen käynyt Kino Tapiolaa lukuun ottamatta, joka on vielä 'käy täällä' listalla.

MATKAKOHTEENA TAPIOLA

Majoitus: Sokos hotel Tapiola garden
Aktiviteetteja kävelymatkan etäisyydellä:
- Hotellin edustalla oleva allas toimii talvisin tekojääratana, jossa on illalla tunnelmallinen valaistus (hotelli vuokraa myös luistimia)
- Altaan toisella puolella on Aarne Ervin suunnittelema kaunis uimahalli
- Kolmannelta sivustalta löytyy Espoon kulttuurikeskus, jossa kirjasto ja paljon tapahtumia
- Näyttelykeskus WeeGee (n. 1,5 km) mm.: Futuro-talo (ei pääse nyt sisään), EMMA eli Espoon modernin taiteen museo, kaupunginmuseo KAMU, Suomen lelumuseo, Suomen kellomuseo ja Helinä Rautavaaran museo
kinotapiola
Kino Tapiola
- Kino Tapiola  "harvinainen poikkeus nykysuomalaisessa elokuvateatterimaailmassa missä valtaa pitää Finnkino. Yhden salin elokuvateatteri pyörii naisvoimalla ja taistelee intohimoisesti sen puolesta, että pääkaupunkiseudulla olisi myös laadukasta ja valtavirrasta erottuvaa elokuvaa tarjoavia teattereita."
 - Arkkitehtuuria: Keskusallas ympäristöineen ovat Aarne Ervin suunnittelemia, hieman kauempaa löytyvät Viljo Revellin 'taskumattitalot'. Kannattaa käydä katsomassa myös puurakenteinen toimistorakennus, jossa Finnforest piti aikanaan majaa. Nyt siellä toimii Sito. Futuro löytyy WeeGee talolta. Tapiolan ympäristössä on myös runsaasti mukavasti suunniteltuja pientaloja 50-60 luvuilta. Alvar Aallon suunnittelema Otaniemi löytyy lähistöltä.
- Keväällä Otaniemen-Laajalahden alue on hieno paikka lintubongaukseen.
...ja hiukan kauempana:
Luontokeskus Haltia - Nuuksion kansallispuisto
Villa Elfvik - luonto(keskus) Laajalahden rannassa - kesällä kivoja pitkospuureittejä rantakaislikossa
Gallen- Kallelan museo
Talomuseo Glims - "vanha espoolainen maatila Karvasmäen kylässä Bembölessä. Museoalueen muodostavat 11 alkuperäisillä paikoillaan olevaa rakennusta"


Ruokaa ja kaffetta Tapiolassa:
SIS Deli&Cafe (WeeGee) - helppo vaunujen kanssa
Kilim - ihanan suomalais-turkkisen pariskunnan pitämä perheravintola Kino Tapiolan vieressä
Mount Nepal - Kulttuurikeskuksen aukion toisella puolella
Kaisan Cafe - ei mikään tunnelmallinen trendipaikka vaan enemmän karunpuoleinen, mutta hyviä, isoja tuoreita leivonnaisia
...ja hiukan kauempana:
Cafe Bastvik (avoinna vain yhtenä viikonloppuna kuukaudessa) - upea rakennus ja ympäristö
Peroba Cafe - Jäänne vanhasta Espoosta Leppävaaran muutoin ei niin viehättävällä alueella

Sokos Hotel Tapiola Garden


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti