maanantai 18. huhtikuuta 2016

Harhaanjohtavia märkätilaohjeita

 Yläkerran märkätilat etenevät hissukseen. Seinät olen nyt käsitellyt kahteen kertaan Kiillon vesieristeellä. Lattian ja seinän välisen vahvikenauhan ajattelin laittaa vasta lattian yhteydessä. Järkeilin siihen jonkin syyn, jota en enää muista. Alakerran kylppärissä tein seinän ja lattian välisen liitoskohdan samaan aikaan seinien kanssa. Tämä yläkerran pesutila tuntuu paljon hankalammalta detaljiensa osalta; on kaikenlaista ulkonurkkaa yms. ja kaikki pitäisi olla selvänä jo nyt, jotta liitoksista saa fiksun näköiset ja mikrotiloista toimivat.
 Rättipatterin hanakulmat
Suihkusetin hanakulmat
Lattiakaivona on Unidrain, jonka ohjeita olen viime päivinä tutkinut. Unidrain on itselleni uusi tuttavuus, joten halusin tutustua asennusohjeisiin kunnolla. Itseä ihmetytty erityisesti laatoitusohjeet oppaan sivulla 53.
"Laatoittaminen/Edellytykset
Luonnonkivi- tai keramiikkalaatat (A) kiinnitetään seiniin ja lattiaan tavallisella laatta-liimalla (B) sekä saumataan tavallisella saumausaineella.
Noudata valmistajan ohjeita"
Ainakaan Kiilto ei kuitenkaan suosittele laattaliimaa märkätiloihin. Lisäksi toisen ohjeen leikkauskuvassa kiinnitysaineena luki 'mortar', mikä viittaisi ihan tavalliseen laastikiinnitykseen. Soitin Unidrainiin ja kysyin täytyykö tosiaan käyttää laattaliimaa ja miksi ihmeessä. Ilmeni, että liimaa käytetään vain custom mallin keskiosaan tulevaassa metalliosassa, johon kiinnitetään lattialaattoja. He sanoivat, että täytyy  käydä ohjeet vielä huolella läpi. Se olisi tosiaan suotavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti