tiistai 17. toukokuuta 2016

Wabi-sabi pengerryksiä

Ihannepuutarhassani polut mutkittelevat kumpareisen maaston poimuissa. Kiviä peittää sammal. Muhkuraiset puunrungot kannattelevat tuulessa huojuvaa lehvästöä, jonka läpi valo siilautuu kohti saniaisten ja aluskasvillisuuden peittämiä mättäitä. Vesi solisee, heinät huojuvat ja kukat tuoksuvat. - Ei ihan helppo toteuttaa 500m2 Espoolaistontille.

Yritystä nyt kuitenkin ainakin on. Mullasta on muovailtu kumpareita, joita on soviteltu yhteen avokallion lämpäreiden kanssa. Kumpareet vaativat paikka paikoin myös tukipengerryksiä, joka ovat aiheuttaneet päänvaivaa. Louhe on ollut tähän asti ihan hyvä materiaali pengerryksiin, mutta valitettavasti sitä ei pystynyt minitontillamme varastoimaan suuria määriä. Tiiliä sovittelin tehtävään, mutta eivät tuntuneet oikein sopivilta silmääni. Tänään heittelin sivuun viime syksynä karsittuja vanhoja sireeninrunkoja ja vihdoin tuntui löytyneen oikea materiaali loppuihin pengerryksiin. Vanhoista sireeninrungoista ja patinoituneista jämäpuista syntyisi juuri sopivaa tukipengerrystä puutarhaani.

Yhdessä sireeninrungossa oli todella voimakkaita värimuodostelmia; vihreää ja viininpunaista. Ovatkohan jonkin mikrobin aiheuttamia?

Osa pengerryksistä on tosiaan louheesta.

Johonkin saatan laittaa näitä pölkkyjäkin.

Toivottavasti sireeninrungot tuntuvat hyvältä ratkaisulta vielä huomenna, ettei taas mene purkuhommiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti