tiistai 17. marraskuuta 2015

Injektoritakan käyttöönotto

Sunnuntai-iltana otimme vihdoin Nunnauunin Centus takan käyttöön. Injektoritakkaan päädyimme, koska olohuoneemme on pieni ja takka vie vain 60*51 cm kokoisen pinta-alan. Lisäksi asiaan vaikutti 84% hyötysuhde, mikä on mielestäni erinomainen luku tuollaiselle pömpelille.
Varauskyky:
100% 2,5h
50% 9,6h
25% 15,3h
Meillä takka on vielä liitetty tiilihormiin, mikä parantaa kokonaisjärjestelmän hyötysuhdetta ja varauskykyä.
Nimellisteho: 2,9kW/2,0h
Lämpöenergia: 35-40kWh
CO% 0,08%


Käyttöönottopoltossa takassa poltetaan puita vain 5kg ja sitten peltejä pidetään auki, jotta takan rakenteet ja hormi saavat kuivua. Normaalipoltossa max. puumäärä on 10kg. Takalle on oma korvausilmakanava suoraan kulvertista. Käyttöönotto ei tietenkään mennyt kuin Strömsössä vaan tuli sammui aina kun suljin luukun vaikka ilmakanavan pelti oli auki. Aikani tuskailtua päätin mennä kokeilemaan tuloilmakanavan vetoa myös kulvertin päästä ja sieltähän löytyi sininen peitetulppa. Eipä vetänyt ei. Tulpan poiston jälkeen lapset pääsivät kuitenkin lämmittelemään varpaitaan takkatulen loimussa.

Tänään Hesarissa olikin sopivasti juttu siitä, miten ihmiset eivät osaa enää tunnistaa ja poistaa ilmalukkoa hormista. Jutussa oli parikin vinkkia lukon poistoon, mutta mielestäni helpoin oli jäänyt pois eli lämpimän ilman tohottaminen hormiin hiustenkuivaimella. Joskus ongelmana saattaa kuitenkin lukon sijaan olla tulppa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti