torstai 19. marraskuuta 2015

Luomu uima-allasPihallemme on tulossa sadevesi/puutarha-allas. Realistina olen kuitenkin varustautunut siihen, että allas on ainakin näin aluksi uima-allas. TM Rakennusmaailma lehdessä (11/2013) oli taannoin hyvä artikkeli luomu uima-altaasta, jossa vesi puhdistetaan kasvien, maa-ainesten ja UV-valon avulla. Tässä on oma luonnokseni altaamme toimintaperiaatteesta. Lisää tietoa mm. kasveista olen koonnut piha-otsakkeen alle. Altaasta tulee loivareunainen, jotta altaaseen vahingossa joutuvat ihmiset ja eläimet pääsevät sieltä ylös. Vettä pidättää allaskumi, jonka ehkä varmuuden vuoksi laitan kaksinkertaisena. Kumin alle tulee asennushiekkaa ja hiekan alle suodatinkangas.

2 kommenttia:

 1. Vesiaihe pihalla kiinnostaa! Meillä on pohjavesi lähellä, joten ehkä saadaan ihana luonnon lampi aikaan. Hiekkaa pitää varmasti laittaa pohjalle? Jotkut sanoo, että hyttysten määrä lisääntyy, mutta ehkä lampeen voi istuttaa muutamia kaloja. Ihan tutkimaton aihe vielä mun suunnitelmissa. Joskus kun tulee pihan teon aika, niin varmasti harkitaan allasta/lampea.

  -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei

   Iso tontti luonnon lammella kuulostaa ihanalta. Jos lampi ei ole iso, luulen että tarvitaan kuitenkin jonkinlainen kierto/suodatusjärjestelmä estämään levän muodostusta. Kala-altaat vaativat vielä aktiivisempaa suodatusta, mutta olisihan se ihanaa seurata esim. Karppien touhuja ja hörppiä samalla teetä altaan reunalla.

   Poista